dilluns, 7 de febrer del 2011

Neix “Ginkgo” l’associació de persones afectades de càncer del Berguedà


Societat - 9:18 divendres, 25 setembre, 2009 per Lídia Cara

Membres de l'associació/foto: Lídia Cara
Aquesta setmana setmana s’ha presentat Ginkgo APAC del Berguedà, una associació de persones afectades de càncer, de Berga i comarca. Aquesta nova entitat, vol aportar un estil diferent a l’hora de fer front a les malalties oncològiques. L’associació està formada per persones que pateixen càncer, familiars i amics. Ginkgo, ofereix un espai de reunió on les persones interessades podran rebre suport, informació i un enfocament positiu i particiatiu davant del procés de la malaltia. Des de l’associació es vol treballar amb l’hospital comarcal i els CAPS del Berguedà per millorar l’atenció integral del malalt i el seu entorn. També es té previst participar en les taules de salut comarcals, organitzar actes lúdics i participatius, aconseguir treballar en xarxa entre l’atenció primària i els serveis oncològics, donar eines per afrontar el procés de la malaltia als malalts, a les seves famílies i als amics i sensibilitzar la societat davant de la malaltia, sense tabús i pors.

La primera donació que ha rebut Ginkgo ha estat per part de Janina Vilana, guanyadora del premi al pùblic del I Festival de Curtmetratges dels Pirineus, que ha aportat els diners del premi.

El proper dissabte 26 de setembre, a partir de les 7 de la tarda amb el motìu del Dia Mundial del Cáncer de Mama, l’associació s’establirà al passeig de la Indùstria on informaràn a la ciutadania sobre l’entitat per tal de fer sòcis/es, hi haurà una botifarrada i un sorteig d’una samarreta signada per Marc Coma

Les reunions es duran a terme al Punt d’Informació i d’Atenció a la Dona (c/Voltes de Claris, 12) el 1er i 3er dimecres de cada mes, de 4 a 8:30 de la tarda. Per a més informació: ginkgo.apacbergueda@hotmail.com o trucar al 93 821 53 31.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada